Heipä hei, kansalaiset.

 

Siitä onkin aikaa kun viimeksi avasin sanaisen arkkuni. Mutta nyt vain tuntuu siltä että pitää vähän päästellä höyryjä.

 

Kyse on asiasta joka kuuluu prätkisten ärsyttävimpiin asioihin; minkä hemmetin takia nainen ei kelpaa toimintasarjan sankariksi vaikka hän olisi yhtä pätevä kuin sarjan miespuoliset sankarit? Monta kertaa on saatu huomata, että Santtu ei pääse mukaan seikkailuihin, koska ''tämä on machomiesten hommaa'', ''liian vaarallista hameväelle'' tai ''sä voisit loukkaantua''.

Miksi inhoan tätä juttua niin kovasti?

Yksi syy on se että olen jo aikoja sitten luopunut perinteisestä sukupuolirooliajattelusta,  ja siksi uskon ettei ''miesten'' ja ''naisten'' juttuja ei ole olemassakaan. Enkä myöskään pidä stereotyyppisistä ''machomiehistä''. Olen myös sitä mieltä että itseään tosimieheksi kehuva mies antaa itsestään idioottimaisen vaikutelman.

Toinen syy on se, että inhoan tekopyhyyttä. On tekopyhää kieltää toista tulemasta mukaan seikkailemaan, koska ''voisi loukkaantua'' tai '' on liian vaarallista hameväelle''. Ovatko prätkähiiret koskaan ottaneet huomioon seuraavia tosiasioita:

a) seikkaileminen ja pahuutta vastaan taisteleminen voi olla  vaarallista kenelle tahansa sukupuolesta riippumatta

b) hiiret itse voisivat loukkaantua hurjastellessaan pitkin kaupunkia. Tosin ovathan he saaneet jonkin verran kolhuja seikkaillessaan, kuten  esim. Juustokadeteissa kun Turboa ammuttiin ja hän oli väliaikaisesti toimintakyvytön.

*

Tulipas taas vuodatettua ja lauottua mielipiteitä.

Lippu korkealla, kansalaiset.

- Lil Hoss