Morjens.

Tämän päivän polttava puheenaihe on Prätkähiirten neljäs, surullisenkuuluisan maineen saanut tuotantokausi ja fanien suhtautuminen asiaan.

Tarkoitukseni ei ole haukkua ketään pystyyn ihmisenä, vaan antaa kritiikkiä siitä tavasta jolla suhteudutaan uusiin prätkiksiin. Pahoittelen jo etukäteen jos onnistuin tahtomattani loukkaamaan muiden fanien tunteita.

Minun on vaikea käsittää sitä, miten prätkähiiristä keskustellessa lähdetään helposti "vanhat rulez uudet on paskoja" - linjalle. Eikä tällaisia mielipiteitä välttämättä perustella. Aina kun uudet prätkähiiret otetaan puheeksi, monien fanien henkinen kypsyysaste tippuu murto-osaan normaalitasosta. Valitetaan, kuinka "prätkikset on raiskattu", "vanhat on ne ainoat oikeat", "ei noilla edes ole lihaksia", "ei neloskausi ole osa samaa sarjaa" jne. Yksinkertaisesti, teilataan ja haukutaan neljäs kausi aivan lyttyyn. Lähdetään pitkin internettiä ristiretkelle haukkumaan neljäs kausi ja siitä pitävät  pystyyn. Yritetään saada uusien fanit vihaamaan uusia jaksoja. Perustetaan uusien jaksojen vastaisia sivustoja (joista osa ei toimi). Jos jossain päin perustetaan faniyhteisö prätkiksille, se on nimeomaan tarkoitettu vanhoille jaksoille ja

Siis todella rakentavaa ja kypsää käytöstä. :-/ (*taas oma sarkastinen itsensä*)

Uusista jaksoista ei tarvitse tietenkään tykätä, mutta olisiko mahdollista keskustella asiasta rakentavampaan ja kypsempään sävyyn? Toivoisin, että asiasta olisi mahdollista puhua asialliseen ja järkevään sävyn perustellen, miksi on tätä mieltä, ja annetaan tilaa kaikenlaisille faneille mielipiteineen. Asioista ei tarvitse tykätä, mutta niistä ei kannata kinastella kuin pikkukakarat. Maailmassa on varmasti tilaa kaikenlaisille prätkisfaneille. Uutta tuotantokautta ei tietenkään ole pakko digata, mutta kannattaisi silti yrittää hyväksyä uusista jaksoista tykkäävät fanit mielipiteineen. Samoista asioista ei tarvitse pitää, kunhan osaa keskustella rakentavasti.

Ei ole mitään syytä lähteä ristiretkille pitkin nettiä. Antaa kaikkien kukkien kukkia. Eikä vaadita ketään muuttamaan asenteitaan. Unohdetaan vihasivustot. Saa olla vaikka kuinka innokas vanhojen jaksojen fani, mutta ei kuitenkaan kannata teilata uusien faneja.

Onneksi kuitenkin on myös faneja jotka pystyvät keskustelemaan aiheesta asiallisesti ilman suurempia kiihkoiluja.

*

Koko tämän kirjoituksen pointti oli siis ottaa kantaa neljännen tuotantokauden vihaamiseen ja kehottaa faneja keskustelemaan asiasta vähemmän vihamieliseen sävyyn. Tarkoitukseni oli antaa kritiikkiä fanien turhasta kiihkoilusta ja kehottaa heitä keskustelemaan uusista jaksoista kypsemmin ja järkevämpään sävyn.

Tarkoitukseni ei ollut haukkua/mollata/teilata/mustamaalata ketään ihmisenä, vaan ottaa kantaa monien fanien epäkypsään asenteeseen. Te olette varmasti omalla tavallanne hyviä tyyppejä, ja saatte minun puolestani tykätä siitä mistä sitten tykkäättekin. Mutta monien asenteessa on silti parantamisen varaa.

Pitäkää liput korkeella.

- Lil Hoss, fani joka tykkää yhtä paljon sekä vanhoista että uusista prätkähiiristä.